Capture

Avslutade helgen i i St Gallen med GP på Bonzai. Han var riktigt fin men en missbedömning av mig gjorde att vi rev 10a, sen tappade jag tygeln till sista hindret och då blev de 17 metrarna för korta för att klara sista hindret. Två ner men bonzai var bra.
På måndagen började vi resan mot Sopot. Stannade en natt i Gera och reste fram till Sopot på tisdagen. Veterinärbesiktning och trimning på tävlingsarenan på onsdagen. Båda hästarna väldigt pigga.
Idag var Domino felfri på hinder i en 1.45-hoppning men vi hade ett förargerligt tidsfel. Bonzai var felfri i 1.50 GP-kvalet. Båda hoppade superfint!
Pratade med alltid lika trevliga legenden John Whitaker, och berättade att jag red min första nationshoppning här i Sopot för 25 år sedan. Då berättade han att han oxå ridit sin första nationshoppning i Polen men 1975... Häftigt. Han var förresten oxå felfri i GP-kvalet.
Nu sova. Imorgon 1.40 med Domino och nationshoppning med Bonzai.

Läs hela inlägget »

Bonzai har inte tävlat idag heller utan bara trimmat lätt. Kändes mjuk och fin.
Domino startade i sin första internationella rankingklass, en 1.45 med 80.000CHF i prispengar. Jag hade egentligen inte tänkt starta den klassen utan en enklare 1.45 accumulatorhoppning på söndagen. Men han kändes så fin i fredagens klass så jag ändrade för en gångs skull planen. Lite också för att det ska regna natten till söndagen så man inte vet riktigt hur förutsättningarna ser ut då. Han hoppade jättefint och det kändes enkelt. Hade ett ner och var inte tillräckligt snabb för pris men är väldigt nöjd med hur han har tagit sig igenom den här helgen!
Sverige var tvåa i 3-stjärnig nationshoppning i Danmark, efter Danmark. Vi såg live på telefonen innan vi satte oss till bords för kvällsmat och fick se Alexander Zetterman sätta en dubbelnolla i laget. Bådar gott inför nationshoppningen i Sopot nästa vecka, dit vi också ska.
Avslutar kvällen framför TVn på hotellrummet med att titta på GPn i St Tropez. Bara 6st till omhoppning. Vann gjorde Christian Ahlmann med en otroligt snabb ritt. Peder Fredricson blev 4a med Christian K, 0-0fel.
God natt!
Bilden GP-banan imorgon

Läs hela inlägget »

Toppenväder och kanonförutsättningar här i St Gallen. Banan både är och ser fantastisk ut!
I torsdags hoppade Domino 1.40 med ett nedslag men kändes väldigt avspänd och fin. Bonzai gick direkt in i 1.50 GP-kvalet efter 5 veckors tävlingsuppehåll pga en skada och kändes superharmonisk. 0 fel på hinder men ett tidsfel gjorde att det inte blev någon omhoppning men ändå en placering och kvalad till GPn. Hade hoppats få rida i laget men det blev inte så. Jag förstår det på sätt och vis för de andra har varit igång och tävlat hela tiden, men han kändes så fiiin! Nu avstår jag tävlande fre o lör med honom och rider bara GP på söndag. Domino hoppade 1.40 idag igen och kändes helt fantastisk! Felfri och placperad. Placering är alltid bra men idag är jag allra mest glad över känslan jag hade och hans inställning. Han tog sig verkligen an uppgiften på ett så possitivt sätt och hoppade så bra!
Laget hade en tung första omgång och låg sist efter första omgången. Men det är inte över förrän det är över. Vi slutade till slut 5a (värre var det för Frankrike som var ensamma felfria efter första omgången men slutade 6a med 25 fel i andra omgången...).
Henrik von Eckermann 8-0, Jonna Ekberg 8-9, Petronella Andersson 24-8 och Angelie von Essen, en av tre 0-0.

Läs hela inlägget »

Står 10 timmar hos Maria Gretzer i Malmö. 00.45 imorgon lastar vi och far vidare mot Schweiz. Lång etapp imorgon, ända till Munchen. Sen en kortare avslutningsvis innan vi anländer målet på onsdag morgon. Veterinärbesiktning och lite trimning på em/kväll innan tävlingarna kör igång på torsdag

Läs hela inlägget »

Sagt att hästarna ska trimmas idag så jag kan hoppa lite imorgon då jag kommer hem inför tävlingarna på Sundbyholms travbana ons-sön nästa vecka(v 18).
Känner nu viss oro när denna bild skickas till mig hemmifrån med texten:Ny ryttare i stallet...

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarer

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”