Capture

På väg hem från Lummen

På väg hem från Lummen med två pigga hästar. Stått drygt 9 timmar hos Maria G och även ridit båda hästarna i solen på utebanan. (På bilden Åsa med Valon o Bonz inför lastning. De är jättekompisar nu).
Maria var hemma och hoppade en fin 8-åring e Chairman la Silla u High Stepper(GP med Maria och senare Roffe). Jättelik sin mamma(ganska lång), som var e Cortez.
Känner fortfarande lite besvikelse över mitt resultat i nationshoppningen, 4-8fel. Har tittat massor av ggr på filmerna. Han hoppar egentligen bra men känns lite stressad och forcerad mot hur han brukar vara. Lite av hans ovanor har under senaste året smugit sig in på framhoppningen men jag har ursäktat honom och improviserat så gott jag kunnat eftersom han skött sig som vanligt på banan. Nu känns det som hans tokiga ideer tagit steget in i finrummet och jag kan inte riktigt hjälpa honom att få det som jag vet att han vill ha det. Han tycker han kan själv o blir störd när jag försöker påverka och skyller allt som blir fel på mig trots att det är han som irrar iväg och inte lyssnar. Något måste göras, vet bara inte vad. Jag får ta mig en ordentlig funderare!
Valon hoppade bara två klasser men fick pris i båda. Lätt som en fjäder med härlig inställning.
Kul samtal med forne världsmästaren Dermott Lennon i väntan på shuttle från hotellet till tävlingsplatsen igår på morgonen. Vi pratade avel. Så kul att höra att hans VM-häst Liscalgot har flera riktigt fina avkommor, tex med For Plesure, Vivaldi o Verdi. De har tagit en hel del embryon tydligen. Han grinade illa så fort han rörde sig så jag frågade om han gjort sig illa. Han hade trillat av en häst på torsdagen förra veckan visade det sig och knäckt några revben! Du skulle kanske vila sa jag? Jo, svarade han, men där jag kommer ifrån gör man inte det, man får bita ihop! Tuffa irländare!

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-