Capture

Lärorikt, men inte riktigt vad jag tänkt mig...

Påsken börjar närma sig sitt slut och vi är på väg hem en dag tidigare än beräknat. Efter 12 timmars körning i natt rullade vi in hos Maria Gretzer kl 05 imorse till synen av is på bilrutorna. I skåne i mitten på april. Nåväl, nu skiner solen för fullt på oss även om det är lite kallt.
Det har varit nyttiga dagar både för mig och hästarna.Kul också att tjata lite med Henrik, Roffe och Hallon(Angelie von Essen) som anslöt till tävlingarna sista helgen. Det b
Det blev intensiva dagar då det var 6 tävlingsdagar på 8 dagar. Lite mycket, speciellt då det är första ute och det blir mycket längre banor. Dessutom använder banbyggarna fler hinder i banorna. 13 hinder med både två-och 3-kombination, alltså 16 språng var gång. Både hästarna och jag har sannerligen fått upp flåset!
Bonzai gjorde bara två starter men med den äran(som så ofta). Inte ett hinder ner i GP-kvalet el GPn. Han kändes fantastiskt fin! Tyvärr fick han en svullnad i båda bakhaserna som bekymrade mig. Ej halt och gick igenom besiktningen, men en svullnad jag inte känner igen från tidigare. Vi gjorde ett besök hos "treating vet" och bestämde att avstå tävling nu, behandla och vila och hoppas att han är klar för tävling i Lummen om en och en halv vecka.
Domino gjorde fem starter, en felfri och fyra med ett ner i vardera. Lite sämre än jag räknat med... Men har fått några nyttiga tankeställare som jag får gå hem och fundera på. Det blir nog nogon form av bettbyte.
Flickan har ångat fram som en bulldoser! Lite "tittig" men väldigt possitiv. Ända tills jag skulle öva vattengrav i mellandagarna. Avstod en av de första tävlingsdagarna för att istället träna inne på en av banorna på en av vilodagarna. Det tyckte Flickan INTE var en bra ide. Det tog 2 timmar innan hon till slut gav med sig och äntligen skuttade över den blåfärgade vattenpölen. Hon var så arg och envis! Men hon var inte envisast!! Och hon hoppade den sen på tävlingen, om än ytterst motvilligt. Det blir en sak att hem och öva på.. Ungdommarna har en del att lära den närmaste säsongen

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-