Capture

Många system

Veterinärbesiktning och trimning avklarad. Vi fick rida inne på tävlingsbanan på kvällen. Den har blivit lite smalare sen förra året för de har flyttat ner VIP-tälten på samma nivå som banan. Det var rätt mycket folk som stod och tittade då vi red. Det var bra att få rida på banan då den är mycket större än framhoppningen. Jag red ganska länge då Bonzai var väldigt pigg. Började ganska lång och låg i formen i både trav o galopp för att sedan rida ihop honom lite mer och öka energin i galoppsprången. Gjorde en del korta tempoväxlingar, ett per steg fram o ett par, tre, fyra steg tillbaka i ca 10 upprepningar i båda varven. Det får honom lite mindre "gunghästaktig". Avslutade lång o låg i både trav o galopp. Kändes superfin med bra driv i steget o mjuk i kroppen.
När jag skrittade av slog det mig att det finns så många sätt att rida på, så många olika system, som leder till framgång. Det är inspirerande att se både likheter o olikheter. En del är lättarne att förstå än andra. Tex är det svårt att förstå hur fd EM-guldmedaljören Roger Yves Bost, eller Bosty som han kallas, får det att bli så bra. Men det får han. På helt olika typer av hästar. Och de verkar älska honom. Idag red Kevin Staut på en häst som såg allt annat än bekväm ut. Ska bli intressant att se hur den ser ut på banan imorgon. Holländarna o tyskarna ser alla ganska lika ut. Regerande världsmästaren Jeroem Dubbeldam valde att rida sina hästar ute på den lite lugnare framhoppningen. Amrikanarna är alltid kul att se. Min favorit är Beezie Madden. Ja, det var mycket att titta på!
Bonzai går en 1.45-hoppning imorgon. Malin, Peder o Henrik rider samma klass med sina laghästar.

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-