Capture

Championat of Mannheim

Trimmade som vanligt ca en timme innan start. Bonzai kändes fin.
En äppeljuice o glass med Henka, Angelie, Sylve, Jonna o James Davenport på VIPen i väntan på att få gå banan.
Jag hade tidigt startnr (7) så red lite innan bangång och hoppade 3 språng på räcket, upp till ca 1.20. Böt bakskydd o sen framhoppning på oxern efter bangång. Han var lite spänd innan jag tog av bettet men blev lugnare med bara hackamoret kvar.
Han har inte tävlat sedan Laanaken för 4 veckor sedan så rätt tufft att gå direkt in i en 1.55 rankingklass som första start men oj vad han hoppade fint!!! 0 fel på hinder men en halv sekund över maxtiden resulterade i ett tidsfel. Vi flöt ut onödigt i svängen till sista linjen, jag förstod att jag var illa ute, har inte råd med det på honom när maxtiden är kort. Men som han hoppade! Felfri på hinder 4e GPn i rad nu! Det resulterade i en 6e plats ändå då endast 5 ekipage av de 49 startande var felfria!
Pratade lite med James Davenport om avel då jag vet att de föder upp mycket hästar och har varit väldigt framgångsrika med det. Blev glad över att höra att de betäkt en hel del med Elvis ter Putte(e Diamant de Semmily-Darco) som jag valt till Valona i år. Tillgänglig via Lövsta Stuteri. Placerad tom 1.60 GP och ett bra möderne.

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-