Capture

Hoppass med Bonzai

Igår hjälpte syrran mig att hoppa Bonzai lite grand. Det var första hoppasset sen tävlingen i Lanaaken v 14. Det behövdes. Han var lite ringrostig i början o lite irriterad när jag bad om lite aktivare galopp i svängarna. Har alltid tränsbett då jag tränar hemma(hackamore på tävling) för att kunna jobba mer med anspänningen i galoppen o ha honom ordentligt mellan hand och skänkel. Då krävs att jag är klar med distansen o handen innan det sista galoppsprånget börjar annars blir han väldigt spänd och stressad i språnget. Det blev ett nyttigt pass. Övade också lite korta svängar men i lugnt tempo. Det gör man nog lite för sällan. Det är nyttigt och man kan vända bra mycket kortare än vad man först tror.
Bild:Bonzai kör med Angelika och visar klart o tydligt vart han vill bli kliad när han togs in från hagen o skulle kläs på för hoppning. Efteråt blev det dusch!

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-