Capture

Det kan vara jobbigt att lära sig nya saker!

I måndags blev en fullspäckad dag. Åkte från stallet 07.45 med en häst till Brunmåla som jag tyckte var lite öm i ryggen. Den fick lite hjälp med rygg och bakknän. Jag har börjat använda teknikskydd på den bak vid tävling så belastningen har ändrats lite de senaste hoppassen. Det är ganska vanligt. Jag gör ju regelbundna veterinärkontroller på de hästar som tävlar lite högre klasser för att förebygga skador. Det har jag gjort sedan i mitten på 90-talet och jag är övertygad om att det är en stor del till att mina hästar(trots en del defekter) kunnat tävla och vara fräscha till hög ålder. Jag har tagit fasta på vad min maestro Nelson Pessoa en gång sa- Om du köper en ny, fin bil kör du väl inte den till motorn skär innan du kollar oljan!?! Du lämnar väl in den på regelbunden, förebyggande service för att vara rädd om bilen o förhindra att den går sönder?!? Tänkvärt!
Hemma igen hoppade jag ett lättare hoppass med Bonzai inför Göteborg under överinseende från syrran. Han kändes fin. Glad, kvick och noggran.
Sen lastade vi Valon(6 år e Chairman la Silla-Baluobet du Rouet) och åkte till Pether Markne för att träna för Rob Ehrens. Det blev ett nyttigt träningspass där mycket focus låg på "relaxation". Svårt för Valon som ibland är väl uppmärksam på allt nytt... Fick hoppa en ganska lång(11 hinder, 13 språng) men låg(ca 1.10) bana 3 ggr innan Rob var nöjd och tyckte han var tillräckligt avslappnad. Väl hemma igen var Valon lite trött av alla intryck och kelade med vår praktikant Peggy som följde med och tittade, medan vi gjorde honom klar för natten med nattlindor etc.

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-