Capture

Succé!!!

Kl 8 i lördags morse gick Bentley final GP i CSI 1. Vi hade sent startnummer så jag han titta på 20 stycken innan jag satt upp o red fram för start. Bra ekopage men jisses vad de fick rida! Många räckte inte fram på distanserna, framförallt från 4c till 5an som var 23 m och tänkta 5 galoppsprång, samt från 9(en vit oxer) till 10a(trippelbarr in i tvåkombination). Folk red allt vad de hade och en del fick ändå ångra sig o ta ett extra steg. Som Fredrik Jönsson sa: Det är tur man har strechkavaj för man får vifta med både armar o ben för att komma fram!!! Ttekombinationen vållade oxå stora problem, kort ur sväng o precis bredvid läktaren. Var lite orolig för Bentley som inte har så mycket rutin o inte jättestor galopp. Men oj vad hon var fint framme och hoppade strålande. Inga problem alls att räcka fram(helt utan armvift från min sida). Fick en tå på en bakbom på en oxer som hoppades mot ett hörn där en bil var uppställd och det blev ett nedslag. Men jag är jättenöjd med hennes prestation!
Bonzai startade andra GP-kvalet i 1.50 (en klass som räknades för internationella rankingpoäng) och var bara bäst! Fick till en superrunda och vann!!!
Idag levererade han som bäst igen i GP-finalen. En av 5 felfria i omg 1 på 1.50-höjd(Sören von Rönne, Björn Nagel, Irma Karlsson, jag och Marlene Lindblad). Kanske min sämsta runda under meetinget men kändes ändå väldigt säkert. 18 st gick vidare till omg 2 på em på 1.55-höjd där 3 st gick vidare till en tredje omgång och omhoppning. Bonzai känder superfin och stensäker! Marlene satte en nolla igen. Sen såg jag sören från insläppet och noterade att han var snabbare än marlene men hade ett nedslag. Då visste jag ungefär hur fort jag behövde rida. Fick också ett värdefullt tipps från Agneta Lindelöw om sista distansen. Bonzai var ordentligt laddad inför start. Planen höll perfekt och vi gick imål med mästan 3 sekunders segermarginal! Vilken härlig känsla!
Jag känner en så enorm ödmjukhet för vad denna häst presterar år ut och år in. Vi inleder nu vår 13e tävlingssäsong tillsammans. Han vann breeders som 5-åring. Vi vann vår första 1.50-klass för 8 år sedan då han var 8 år. Vi var OS-reserver i London 2012 och red EM 2015. Jag är så glad för varje dag jag får med denna underbara häst(även om det funnits en del dagar jag inte riktigt uppstattat lika mycket under resans gång, han har ju haft en hel del egna åsikter...). Så mycket glädje vi i teamet får uppleva genom honom! Han har så stor personlighet! Och det bästa är att jag tror han njuter lika mycket! Han är kung i vårt rike!!!
Prisutdelning från andra hållet

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-