Capture

Galoppträning

I onsdags åkte jag och Bonzai till Stora Alby för årets första "riktiga" galoppträning på rundbanan. Jag kom dit vid kl 1 o banan var helt tom. Bonzai kände igen sig o kändes laddad. Banan är 1 km. Började med att trava ett halvt varv, sen ett varv i galopp, en långsida för fullt, ett halvt varv i galopp o avslutningsvis ett halvt varv i trav. Ett varv skritt och sen samma galopprocedyr igen men med två långsidor "full fart". Sen lång skritt innan han fick gå på bilen, nöjd o lite trött i kroppen kändes det som. Hann med en fika med Karin och Jenny, som anslöt då hon kom hem från träning för Pether Markne.
Bonz blev mer tagen av galoppträningen nu än i slutet av förra galopperioden så detta får vi jobba vidare med. Hade ju hoppats på samma upplägg som förra året med vattenträning för Bonz men det har inte alls fungerat så där ligger vi efter. Försöker hitta alternativ och känner mig otroligt frustrerad att jag inte kan få till det jag tror är den ultimata träningen för honom!!! Samtidigt gör det mig mer tacksam för alla som förstår vad elitsattsning innebär och som bidrar starkt till att vårt team är så framgångsrikt såsom medhjälpare, veterinär, hovslagare, familj mfl. Jag är oerhört tacksam för Er alla som ger det där lilla extra

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-