Capture

Skärpning

Nu har jag fuskat en tid med bloggen. Årsbokslutstider... Men idag är pärmarna inlämnade till revisorn...
Lite lugnare nu då "tävlingshästarna" tar det lite lugnare o bara joggar lite o rids på tur. Tog blodbrov efter Friends då jag framförallt inte kände igen Yajamila som brukar ha en enorm spänst i hoppen. Hon presterade absolut inte dåligt, felfri i alla tre grundomgångarna och ett ner i omhoppningarna, men känslan var inte densamma som vanligt. Och den fantastiska känslan från VW-finalen i Flyinge fanns inte där... Jag hade rätt... Låga Röda o vita, vilket tyder på virus/infektion. Märks inte i allmäntillståndet, de är pigga o glada, men när de ska topprestera finns inte kraften där, precis som för idrottsmännen. Så nu lite C-vitamin och lättare arbete, vilket ändå var inplanerat. Så full fart med alla andra hästar.
Sanna har gjort ett superjobb med 3-åringarna, framförallt med Casano e Cabachon-Caretano, som varit lite ängslig. På nolltid rider hon ut i naturen, i ridhuset, hoppar banor med vattenmattor etc. Hon är helt fantastisk med unghästarna. Bara att lyfta på hattenoch buga! Vincent(Cabachon-Baloubet du Rouet)gör samma, men han är lite coolare.
Harry(Hip Hop) går fint med mig men hoppar finast med Sandra, måste snacka med honom...
Jenny, Josefin och Christin ger mig trygghet. Ni är ovärdeliga!
Även hunnit träna för Rob Ehrens två dagar med Zenna. Gick superbra, är så nöjd med både Rob, zenna och mig själv! I lördags clinic på Gustavsberg för Pether Markne. Jag red Bentley som skötte sig exemplariskt! Kände oxå att jag har en grym precision. Det är inte ofta man känner att man kan klappa sig för bröstet, men jag kände faktiskt så!
Nu ska jag fixa lunch till stallet imorgon! Spagetti, sparris,små champinjoner, parmaskinka etc. Hoppas det blir gott
Börjar planera inför 2016. Som det känns har jag aldrig haft ett så starkt och tryggt team bakom mig som nu. Det betyder otroligt mycket!!! Det gäller även de som finns omkring men inte jobbar för mig just nu, "gamla" skötare etc som sluter upp kring verksamheten och gör vardagen "joyful"(tror det stavas så...)
Jag känner mig mer taggad än någonsin inför tävlingsåret 2016!

 • Johanna Bengtson • 15 december 2015 09:58:43
  Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett tryggt och stabilt team runtomkring sig, och när alla pusselbitar börjar falla på plats!
  Själv kommer jag hem över jul, kanske slinter förbi någon dag ;)
  Kram!
 • Ja, Johanna, det är mycket viktigt! Du är alltid välkommen

  16 december 2015 19:52:16

 • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

 • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

 • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

 • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

 • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-