Capture

Himmel och Helvete

Dagen började med dressyr. Kul att se Bonzais "trimmare" Per Sandgaard vinna Lövsta Future Challange för unga hästar före Gunilla Byström.
Trimmade hästarna på den stora framhoppningen under en paus efter dressyrclinicen.
Yaja inledde tävlandet kl 14.30 med 1.40 två faser. 0 i grunden o började väldigt snabbt i andra fasen men rev tidigt lite oförklarligt, sattsade inte på slutet men hade ändå en bra tid. Hon är en snabb häst! Kände inte igen henne på framhoppningen. Låg på väldigt hårt och hoppade för mycket "framåt" var absolut inte dålig på banan, men efter Flyinge hade jag väntat en annan känsla. När hon kom tillbaka till boxen kissade hon direkt vilket inte alls är normalt för henne. Hon har annars en tydlig procedur med att hon ska rulla sig ordentligt direkt hon kommer in i boxen o sadeln är av(eller på om man inte hinner få av den...) Hoppas att detta är förklaringen att jag inte riktigt kände igen henne för hon har stora uppgifter framför sig i helgen...
Dressyr/hoppning nock out. Baryard/Bondegaard mot peder/vilhelmsson och Kittel/Moundrasini mot Persson/Brolin(Brolöten). Jag och peder till final. Yeh! Vilhelmsson segrade i finalen o jag fick 3sek tillägg. Hann nästan ikapp men nej, peder hade läget under kontroll. Men det var en riktigt kul tävling och min lånehäst var fantastisk. Bara 7 år och så cool. Utbildad av duktiga och mkt trevliga Erika Håkansson.
Bonzai var grym, glad och lite busig. Ofrivillig vila i två veckor efter vrickning i omhoppningen i Strömsholm. Riden sen i måndags men så klart lite rutin o grundstyrka att falla tillbaka på levererade han två felfria rundor och slutade 5a. Vilken kille! Nu då oxå kvalad till söndagens Masters. Måste tänka till hur jag ska matcha hästarna på bästa sätt! Det står några bilar på spel... VW...
Som avslutning på kvällen 4-spannskörning! De är så grymma och hästarna är så med i alla lägen! Första paret ut, det enda svenska(med mästaren Tomas Eriksson som "durkare" på ekipaget). Efter finishkörning och målgång segnar plötsligt 23-åriga Filur, höger stånghäst, ner och bara dör. Aorta, tumör el dyl, spelar ingen roll, det är sorgligt! Men kanske fick han liksom min mormor(för flera år sen) och min farmor i år dö under "lyckliga" omständigheter... Filur fick kanske lämna jordeväsendet under ett av sina livs lyckligaste stunder!? Han var lycklig!
Helvetet var att gå genom stallet och möta Axel och hans team, alla gråtande och tänka på vad de går igenom!! ! Jag lider med dom! Tacksamhet oxå att det hände nu då alla bästa förutsättningar fanns för hästen, även om det blev jobbigt för publiken och alla andra. Hästarna går alltid först!!!

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-