Capture

Avslutade med två felfria rundor

Det blev mkt vänta idag. Jag hade missat att det började kl 12 idag. Samt två klasser innan min 1.30. Joggade Yaja lite vid lunch. Så mysigt på tävling när man bara kan lägga all tid på hästarna och ridningen. Blir ofta att man skrittar en hel del och pratar med varandra. Idag blev det bl a samtal med Peder angående att det tar tid att rida in sig ordentligt på en häst. När de är unga blir det ju naturligt att hoppa lägre klasser, att utvecka hästen och att inte rida mot klockan för placeringar. Vi konstaterade båda att det är en viktig tid att ge en ny häst. Men ibland är det svårt att ta den tiden med en äldre "färdig" häst som redan har bra resultat. Peder sa att han alltid har lyckats bäst med de hästar han fått som lite yngre och fått växa ihop med i lugn och ro under ngt år. Jag håller fullständigt med honom. Jag är tacksam mot Yajas ägare som haft förtroende och tålamod att ge mig den tiden för nu känns det som hon växer för varje tävlig. Det känns spännande! Hur långt kan det räcka? Ser fram emot nästa säsong.
Till slut, kl 16.45 blev det dags att tävla. Bentley hoppade säkert och felfritt till sig en placering medan Zenna var lite yvigare, lite mer oförstående till försök att göra kortare svängar (video från instagram på första sidan). Men även han var felfri på den 15 språng långa banan och det var hans första 1.30 på så här stor tävlig. Kanske håller han på att långsamt bli lite mer vuxen...

Etiketter: tävling

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-