Capture

Första dagen till ända i Strömsholm

Skön tävlingsdag som inleddes med bangång till 1.20n kl 07.30. Därefter nästan 2 timmars fika o snack med kollegor på Riders Corner innan det var dags för avd B och mina tre starter.
Startade alla tre ggr efter Elin Jansson som hade Arnold Assarson som framhoppningshjälp så det blev teamwork mellan honom o min Jenny(som tidigare hade lite ångest för framhoppningarna men nu varit en riktig fena på det), så allt flöt väldigt smidigt. Vi hade samma ide om framhoppning. Börja lågt, inte så många språng och avsluta straxt under full höjd. Mycket trevligt.
Zenna var först ut. Hoppade jättefint på framhoppningen men kändes lite spänd på banan i början. Men kanske missbedömmer jag honom lite. Har svårt att veta hur mycket eller lite ben jag ska ha. Och lika med handen, mer stöd i avsprånget eller mindre? Missbedömde ett relaterat avstånd på 5 galoppsprång o tröck på lite för mycket, kom lite för nära med fartökning, och fick ett nedslag.
Domino uppförde sig riktigt bra på framhoppningen och blev som alltid mer avspänd på banan. Hoppade fint och felfritt.
Rocka Billie fin på framhoppningen, lite spänd som alltid precis när hon kommer in på banan men sen helt avspänd. Hon klev mest över och var oxå felfri.
Imorgon 1.25 på morgonen med dessa tre och sen hästskifte.
Såg en del fina hästar idag då jag tittat mkt. 2 st e Callahan. Den ena riden av Jens(en bror eller avkomma till Diorissimo) och den andra av Marcus Westwrgren. Båda 6 år. Sen gillar jag ju Malin Baryards Indiana... Den kommer bli något tror jag! Sen gillade jag en 7-åring som Stina Lillje red, Steyburn e Careful-Bold Indian xx. Ägare Lotta Björe och Lottie Tham.

  • Inger Lundström • 19 december 2015 19:45:15
    Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade "Bönan"! När vi köpte hennes mamma, Bush Mills (Bold Indian xx - Ahorn Z - Cor de la Bryère) från Ted och Pia Nätterqvist som 5-åring, ville Ted att min dotter Anna-Karin skulle träna för dig (förutom Ted-träningarna). Så i början av 90-talet tränade Anna-Karin för dig ute på Täljö (vi stod på Lidingö). Du gillade Bush Mills, sa att det var roligt att se en häst som kunde hoppa, och det sög vi i oss förstås... :) Har en video där du rider Bush Mills under någon av träningarna. Det här var i början av 90-talet. "Bushi" gick bort häromåret, 23 år gammal. Steyburn var Bushis sista föl, uppfödd hos Sandra och Martin Svärd. Martin tävlade Bushi t.o.m. 1.40.

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

-