Capture

Sundbyholm forts.

Det blev en rosett till slut men det satt hårt inne denna helg. I fredags blev det ingen felfri ritt trots 5 försök. Endast en häst, Domino, var felfri på hinder. Men då han nästan hoppade mig ur sadeln över vattnet, jag tappade tyglarna, missade hindret efter och fick lägga en volt medan Malin B, som väntande ryttare på banan, skrattade gott åt min eskapad.
Zenna var spänd i blåsten och rev andra hindret.
Billie debuterade 1.30, hon var också väldigt spänd i blåsten, blandade mellan riktigt bra språng och några mindre bra. 
Bentley var jättefin i 1.40 med ett snöpligt nedslag. Hon hade varit högt placerad annars. Bonzai hade ett ner. Red på bett och det var inte bra alls. Han blir väldigt spänd de sista två galoppsprången innan hindret.

Igår hoppade Zenna 1.20, rev första hindret. Var klar lite för tidigt på framhoppningen, antagligen gick det lite för lång tid från sista språnget till start. Om man nu ska hitta ngt att skylla på... Ibland river man bara helt enkelt.
Bentley startade 1.40 men var sig inte alls lik på framhoppningen. Stark, springig och trängde mot innerskänkeln. Hoppade lite "svankryggikt" också. Hoppade ett och två, fick omtramp på trean, hon brukar gilla att kliva av lite tidigt, rev hela hindret. Jag hoppade ettan igen och gick ut.

Idag åkte ordinarie bettsling (hackamore) på på Bonzai i Gulddivisionens final. Det var bra att jag tog med honom till tävlingen, insåg att han varit alldeles för mkt ledig för att tävla bra. Måste hem och trimma inför Umeå nästa vecka! Han hoppade dock felfritt på hinder i första rundan men fick ett  tidsfel. Ett ner i omhoppningen, slutade som 4a. Vann gjorde Philip Ågren, som är stationerad hos Jens Fredricson. 2a Rene Fluck på en av alla sina uppfödningar.

Hem o träna!!!

Etiketter: tävling

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

Bloggarkiv