Capture

Så kallt

Efter ett par veckor i Arezzo med de äldre hästarna var det nu dags för de yngre att göra årets första utomhustävling på Sundbyholms travbana. Jättefina tävlingar med bra banbyggnad och bra hindermaterial men fy så kallt det var i fredags. Ngt bättre idag men fortfarande för kallt. Hästarna blev ju extra pigga också vilket inte alls behövdes! 1.20 igår där Domino var väldigt ojämn i bjudningen, lite av och på, sparkade bakut men hoppade fint o felfritt. Zenna var jättefin trots ett nedslag. Jag upplever honom lite tittig o brukar lägga på ganska mkt ben vilket gör att han hoppar för mkt framåt. Hade lite mindre ben igår, då hoppade han rundare och mer avspänt, tyvärr en framhov på en bakbom.

Idag debut i 1.30 för båda. Zenna rev två i början . Spänd och ville inte gå nära banpersonalen som de iklätt oranga västar för att de skulle synas. Och de gjorde dom. Domino felfri o klarade av sitt första kval till  Falsterbo. Skönt! Han hoppade lite för högt, landade lite fyrfota på ett par hinder men hooppade väldigt ambitiöst. Han behöver nog få gå ner en klass nästa tävling så han inte skrämmer sig själv. Det blev en sen kväll men jag är nöjd med hästarna!

Etiketter: tävling

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

  • Umeåbo » Umeå 2015 nästa...:  ”Lät som att ni fick ett fint bemötande. Umeå är verkligen en härlig stad.”

  • Johanna Bengtson » Succé!!!:  ”Åh, jag är så glad för din/er skull! Du förtjänar detta mer än någon annan. Jag ..”

  • Cecilia Nyberg » 2016 är igång:  ”Vad roligt att se dina finns unghästar på bild! Vi är stolta och glada att de är..”

  • Inger Lundström » Första dagen till ända i Strömsholm:  ”Hej Helena! Googlade på Steyburn och hittade så din blogg. Så kul att du gillade..”

  • Johanna Bengtson » Skärpning:  ”Vad härligt Helena, det låter alldeles fantastiskt! Det är så viktigt att ha ett..”

Bloggarkiv